Nieuws

Jan 3, 2018

Beste volgers, 

Vanaf het "Winderige Hoge Noorden" wens ik een ieder een gezond, succesvol, maar vooral prettig 2018. 
Qua darts zal de agende weer overvol zijn. Een kleine maand hebben we een "rustperiode", waarin ik me o.a. toeleg op demonstraties, trainingen en superleaguewedstrijden. Op 2 februari zal in Wigan (Eng) de kwalificatietoernooien starten voor de UK OPEN in maart. 

Met hartelijke groet, 

Jan Dekker

Dec 28, 2017

Op 22 december mocht ik voor mijn tweede ronde wedstrijd aantreden tegen talent Dimitri vd Bergh.
Het was een gelijkopgaande strijd. Na een 0-1 achterstand kwam ik terug tot 1-1 in sets. Vanaf dat moment kwam ik scorend iets beter uit de verf dan mijn opponent, maar hij wist alle belangrijke finishes te verzilveren. O.a. 108, 95 en 126 werden uitgegooid, waarbij ik klaar stond om de leg op te eisen. Knap werk van Dimitri, maar mijn finishes waren ook iets minder verzorgd dan in de eerste ronde. Na een 1-3 achterstand wist ik nog wel terug te komen tot 2-3, maar daarna klaarde de jonge Belg de klus. Uiteindelijk een verliespartij met vraagtekens over de kansen die ik mezelf had kunnen gooien dit toernooi, maar ik mag terug naar het oefenbord voor de komende 5 weken. 

Iedereen een hele fijne jaarwisseling en een prachtig 2018 gewenst!

Gr. Jan

Dec 19, 2017

In de eerste wedstrijd in het Alexandra Palace is Jelle Klaasen met 3-1 verslagen.
De eerste 3 legs waren in een mum van tijd voor de Cobra, die daarmee de eerste set won. 

Nadat ik gewend was aan de setting, kwam ik beter in mijn spel en benutte ik vrijwel elke kans. 
De 2e set werd met 3-1 gewonnen, waarna ook de 3e set gewonnen werd. Inmiddels waren belangrijke finishes zoals 128, 74 en 120 uitgegooid. In de vierde set was ik wat fortuinlijk omdat Jelle in de 4e leg 5 pijlen op de dubbel onbenut liet om de set te pakken.  

Dit cadeautje pakte ik graag uit en kwam op 2-2 in de vierde set. Ik kon nog een keer gasgeven in de beslissende leg van de vierde set en brak Jelle in 13 darts. Op naar de volgende ronde!

Vrijdag omstreeks 16:00 NL tijd tegen Dimitri vd Bergh. 

Jan.

Nov 28, 2017

De loting voor het WK Darts 2018 heeft twee Nederlandse ontmoetingen opgeleverd. Michael van Gerwen opent het toernooi tegen Christian Kist, Jelle Klaasen treft Jan Dekker, die afgelopen weekend nog de kwartfinale haalde op de Players Championship Finals.

Vincent van der Voort kwam terecht in het kwart van Raymond van Barneveld. ‘Fast Vinnie’ treft Dave Chisnall in de eerste ronde, terwijl ‘Barney’ het opneemt tegen Richard North.

De overige twee Nederlanders zitten helemaal aan de onderkant van het speelschema. Benito van de Pas kruist de degens met Steve West, zijn landgenoot Jermaine Wattimena mag aanleggen tegen Joe Cullen.

Het PDC World Darts Championship 2018 begint op donderdag 14 december met de eerste ronde. Tot aan de Kerst wordt de volledige eerste ronde en een deel van de tweede ronde gespeeld.

Na het kerstreces wordt het toernooi uitgespeeld tot aan de finale op maandag 1 januari. Van Gerwen is de titelverdediger, nadat hij vorig jaar de WK-finale wist te winnen na een 7-3 zege op Gary Anderson.

Loting WK-Darts 2018
1 Michael van Gerwen v Christian Kist
32 James Wilson v Krzysztof Ratajski
16 Gerwyn Price v Ted Evetts
17 Ian White v Willard Bruguier/Cody Harris

8 Dave Chisnall v Vincent van der Voort
25 Steve Beaton v William O’Connor
9 Raymond van Barneveld v Richard North
24 Kyle Anderson v Peter Jacques

5 Mensur Suljovic v Kevin Painter
28 Robert Thornton v Brendan Dolan/Alan Ljubic
12 Jelle Klaasen v Jan Dekker
21 Stephen Bunting v Dimitri van den Bergh

4 Daryl Gurney v Ronny Huybrechts
29 John Henderson v Marko Kantele
13 Michael Smith v Steve Lennon
20 Rob Cross v Seigo Asada/Gordon Mathers

2 Peter Wright v Diogo Portela
31 Jonny Clayton v Kenny Neyens/Jamie Lewis
15 Alan Norris v Kim Viljanen
18 Kim Huybrechts v James Richardson

7 Adrian Lewis v Aleksandr Oreshkin/Kevin Münch
26 Cristo Reyes v Antonio Alcinas
10 Simon Whitlock v Martin Schindler
23 Darren Webster v Devon Petersen

6 Phil Taylor v Chris Dobey
27 Justin Pipe v Xiao Chen Zong/Bernie Smith
11 James Wade v Keegan Brown
22 Mervyn King v Zoran Lerchbacher

3 Gary Anderson v Jeff Smith/Luke Humphries
30 Mark Webster v Kai Fan Leung/Paul Lim
14 Benito van de Pas v Steve West
19 Joe Cullen v Jermaine Wattimena


Bron: dartsnieuws.com

Nov 28, 2017

24 - 26 november werd in het Engelse Minehead het slotstuk gespeeld van de tot dusver 22 gespeelde Players Championships. In de PC Finals was ik gekoppeld aan Michael Smith in de eerste ronde. In een prima wedstrijd van mijn zijde won ik ondanks een 170 finish van Smith ruim van de evenoude Engelsman. 


In mijn partij bij de laatste 64 wachtte de volgende pittige klant; Simon Whitlock. In een partij waar we beide wat last hadden van onjuiste verlichting en schauduw op het bord wist ik bij 5-5 de laatste leg keurig in 15 darts te behouden. 6-5!

In mijn achtste finale partij speelde ik tegen Peter Jacques. In de laatste wedstrijd van de avond merkten we beide dat de krachten wat weggevloeid waren. Ik kon mijn eigen legs vrij makkelijk houden en hem daarnaast een aantal keren breken. Uiteindelijk een ruime 10-5 overwinning. 

In mijn eerste kwartfinale op een groot major toernooi wachtte Michael van Gerwen. Na een 4-1 achterstand en een 6-4 achterstand bleef ik telkens terugknokken. Bij een stand van 7-7 mistte ik 1 dart voor 8-7 in mijn voordeel.  Na een strijdvaardige partij was het Michael die met 10-7 de overwinning wist op te eisen. Terugkijkend op een prachtig toernooi keerde ik samen met mijn reisgenoot Christian Kist maandagochtend weer huiswaarts. 

Op naar het WK!

Jan. 

 

Nov 7, 2017

Op vrijdag 3 november mocht ik het toernooi openen tegen Simon Stevenson. Op papier een goede loting, maar ik kon mijn goede spel van de afgelopen tijd totaal niet tonen in deze partij. Ik kwam niet in mijn spel, mistte de paar kleine kansen die ik kreeg en Stevenson strafte dit genadeloos af. Helaas werd deze partij met 6-3 verloren. 

Maandag speelde ik in Wigan de kwalificatie voor de Grand Slam of Darts. Een prachtig toernooi waar ik al 3 keer aan heb kunnen deelnemen. Het beloofde zwaar te worden. 4 winstpartijen best off 9 zou kwalificatie betekenen. In mijn eerste partij won ik met overtuigend spel van Rowby John Rodriquez en vervolgens gooide ik tegen John Part op 4-4 een 12-darter. Alle ingrediënten waren deze dag aanwezig voor een mooi resultaat. Alan Norris gooide helaas roet in het eten door fantastisch tegen me te spelen, 3-5. 

Op naar huis en de rest van november lekker voorbereiden op de Players Championships Finals. Hierin zal ik spelen tegen Michael Smith. 

Met sportieve groet, 

Jan Dekker

Nov 6, 2017

Glasgow

Oct 29, 2017

Op donderdag 26 oktober mocht ik mijn debuut maken op het EK in het Ethias Arena in Hasselt.

Niemand minder dan de nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen was mijn opponent. 

In een wisselvallige wedstrijd kon ik een drietal kansen niet benutten. Bij een 2-2 stand mistte ik een 160 finish op tops. Vervolgens kreeg ik nog prachtige mogelijkheden via o.a. 64 en 74. Deze liet ik beide onbenut en moest de overwinning aan van Gerwen laten. Van Gerwen wist uiteindelijk de titel voor de 4e maal te winnen. 

Een mooie kans, mooie ervaring, maar helaas niet kunnen stunten. 

As vrijdag 3 november zal ik De World Series Finals in de Breahead Arena in Glasgow spelen.  

Met sportieve groet, 

Jan Dekker 

Sponsoren bedankt:
Loonvisie 
Bull's Germany
Hemeco

Oct 16, 2017

Het laatste Euro tour toernooi, de European Darts Trophy, werd gespeeld in het Duitse Göttingen. 
Dit toernooi telde nog mee voor het EK in Hasselt en voor het WK in London. Er stond veel op het spel. 
In de eerste ronde had ik mijn reispartner en goede vriend Christian Kist geloot. Spijtig genoeg had Christian een armblessure en kon zijn eigen spel niet tonen. Ik won met 99 gemiddeld dan ook ruim van hem (6-0). 

Door deze overwinning was ik geplaatst voor het EK en WK dus dit is een enorme boost en opluchting voor me na een bewogen jaar. Al met al zeker mijn sterkste jaar tot dusver bij de PDC, maar de concurrentie is groot. 

In de tweede ronde trof ik Mervyn King. Een oudgediende in de sport, maar zijn ervaring bleek totaal niet doorslaggevend. Wederom scherp gespeeld, 98 gemiddeld en een dikke 6-1 overwinning was een feit. 
Op de zondag speelde ik tegen Simon Whitlock. Whitlock haalde ongeveer het niveau dat ik de twee dagen ervoor kon halen, maar helaas was het bij mij allemaal net even wat minder doelgericht. Deze partij moest ik dan ook met 2-6 aan Whitlock laten. 

Na de lange (reis) week kon ik met een tevreden gevoel huiswaarts keren, want in 1 week toch gerealiseerd wat ik voor ogen had: kwalificatie van 4 televisietoernooien! Op het EK zal ik donderdag 26 oktober in het Ethias Arena te Hasselt spelen tegen Michael van Gerwen. 

Gr. Jan. 

Oct 12, 2017

Na de WSOD qualifier werd op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober de laatste twee Players Championhips gespeeld van dit jaar. Dit moest de beslissing vormen voor kwalificatie van de Players Championships finals. Dit televisietoernooi wordt gevormd met de beste 64 spelers van dit seizoen op de Players Championships, aldus "de vloertoernooien".

Na mijn verlies in de eerste ronde tegen William O' Connor werd het er qua ranking niet rooskleuriger op, maar dit maakte ik op de slotdag allemaal goed. Met overwinningen op Tony Newell, Robert Thornton en Max Hopp wist ik 1500 belangrijke ponden te verdienen. Met dit resultaat heb ik me geplaatst voor de Players Championships Finals in Minehead eind november. 

Gr. Jan 

 

Oct 10, 2017

Op maandag 9 oktober werd in het Engelse Barnsley de World Series of Darts Finals Qualifier gespeeld. In de zomerperiode speelden de top 8 PDC tegen 8 nationale talenten in verschillende toernooien. Onder meer in Azië en Australië is gespeeld. 
Na deze serie van toernooien wordt er een finaleronde gespeeld in Glasgow op 3-5 november. 

Naast de geplaatste spelers konden 8 spelers zich via een kwalificatietoernooi plaatsen. Het is een toernooi dat niet voor de ranking meetelde dus er stond wat minder druk op voor mij, dit pakte goed uit. Ik won een van de kwalificatieplekjes door overwinningen op James Wilson (5-3), Paul Nicholson (5-2) en Steve Hine (5-3). 

Donderdag 2 november zal ik afreizen naar Glasgow om daar 3 november te spelen. Dit toernooi wordt uitgezonden door o.a. RTL7 en is een mooie kerst op de taart voor me. 

Gr. Jan.

Oct 3, 2017

In het Ierse Dublin werd vrijdag 19 en zaterdag 20 september twee Players Championships gespeeld. 

Ik zal het niet als excuus aandragen, maar de lotingen zaten wederom niet mee. 
Beide keren verloor ik de eerste ronde van de nummer 1 en nummer 24 van de wereld. 

Op vrijdag verloor ik in de openingsronde van Michael van Gerwen. Bij een 3-2 achterstand mistte ik 2 darts om de stand gelijk te trekken. Bij 4-2 mistte ik nogmaals een cruciale dart vanaf 79. Eindstand 6-2.

Op zaterdag kreeg ik een 124, 90 en 114 finish om de oren van Mark Webster. Het was een gelijkopgaande strijd, maar dit lesje effectiviteit deed me de das om. 

Volgende week speel ik de laatste 2 Players Championships van dit jaar en een Euro Tour in Göttingen. 
In deze toernooien zal ik alle zeilen moeten bijzetten om mijn plaatsingen af te dwingen voor de grote aankomende televisie toernooien. 

Groet Jan. 

 

Sep 8, 2017

In het Duitse Mannheim speelde ik op 10 en 11 september de German Darts Grand Prix. 

De kwalificatie was een week eerder in Maastricht. Hierin won ik van Berry van Peer en Mario Robbe. 
In de eerste wedstrijd op 8 september speelde ik tegen Micky Mansell in de Maimarkthalle. 
Na een 3-0 voorsprong kon ik de wedstrijd uiteindelijk met 6-3 naar me toe trekken. Het was geen bijzonder goede wedstrijd, maar ik gooide meer dan de helft van mijn pijlen uit op de dubbel.

Op de tweede dag moest ik tegen de beste nieuwkomer van de PDC, Rob Cross. Na een slechte eerste leg, brak hij me met een 150 finish in de tweede leg. Ik stond in deze leg na 4 beurten op 40 te wachten. Het werd zelfs 3-0, waarna ik eindelijk mijn eigen leg kon houden in de vierde leg. De rest van de legs waren van hoog niveau, maar hierbij maakte Cross nauwelijks fouten. Hij won de wedstrijd met 6-3. Hij noteerde 104 en ik 98 gemiddeld. In vergelijking tot de vrijdagmiddag speelde ik 11 punten hoger qua gemiddelde, maar Cross was simpelweg te sterk zaterdagmiddag.  

Weer een ervaring rijker en een springplank voor de rest van het seizoen. Alles is nog mogelijk met betrekking tot plaatsing voor het EK en WK. Volgend weekend een Hollands weekendje, met een superleaguewedstrijd op zaterdagmiddag in de planning. Het weekend erna zal in het teken staan van een Euro Tour (kwalificatie) in Riesa. 

Sportieve groet, 

Jan Dekker

Aug 7, 2017

Afgelopen weekend werd in Barnsley (England) PC 17 en 18 gespeeld. Qua loting zit het dit jaar niet mee en ook dit weekend kreeg ik te maken met grote spelers. Helaas al vroegtijdig in het toernooi en kon ik geen potten breken. 

Op zaterdag verloor ik in de openingsronde met 6-3 van Michael Smith. Vanaf 2-2 begon hij erg goed te scoren en gaf hij vrijwel geen kansen meer weg. 

Op de zondag had ik in de eerste ronde een uit vorm verkerende Ross Twell. Ik wist hem met 6-2 te verslaan. In de 2e partij tegen Simon Whitlock had ik het in eigen hand, maar na een 2-0 en een 3-2 voorsprong mistte ik 3 darts op 4-3 voor te komen. Bij een 4-3 achterstand mistte ik nogmaals 2 darts op dubbel 8 vanaf 76. Hierna was het game over. 

Een zuur weekend, waarbij redelijk spel niet genoeg bleek te zijn tegen deze top 20 spelers.

31 augustus is het kwalificatietoernooi van de Dutch Darts Masters. Dan begint de tweede seizoenshelft. Alles is nog mogelijk!

Ik ga nu genieten van een korte break. Vanuit deze weg wens ik iedereen een fijne zomer toe. 

Gr. Jan 

Jul 10, 2017

In Barnsley (England) werd Players Championship 15 en 16 gespeeld op 8 en 9 juli. 

Op 8 juli speelde ik tegen Stuart Kellet in de openingsronde. Op 5-5 stand, kreeg ik een 126 finish om de oren toen ik klaar stond voor dubbel 8, een flinke domper. 

Op 9 juli kreeg ik een herkansing. Deze pakte ik. Ik strandde in de 4e ronde (Laatste 16).

1e Ronde Adam Hunt 6-3
2e Ronde Peter Jacues 6-5
3e Ronde Ryan Searle 6-3
4e Ronde Nathan Aspinall 2-6

Een prima resultaat dus op de zondag. 5 en 6 augustus spelen we wederom in Barnsley voor PC 17 en 18. 

Groet Jan

Jul 3, 2017

Zondag 2 juli zijn we met ons team 't Ouwe Vat 1 Sneek Kampioen van Nederland geworden! 

In de poule wonnen we van de Darts Organisatie Noord Holland Noord (team van o.a. Wesley Harms) en van Dartsvereniging Oost Nederland.

In de kwartfinale speelden we tegen Oranjebar Lions. Het team van o.a. Geert De Vos. Deze werd met 4-3 gewonnen. 
Hierin werd 332 in slechts 6 pijlen uitgegooid. 

In de halve finale speelden we tegen een team uit de Sallandse Dart Competitie. We wisten alle singles te winnen en daarmee ook de wedstrijd met 4-0. 

In de finale speelden we tegen Benito vd Pas, Tony Martinez, Mario Robbe en Willy vd Wiel. Rick won van Tony, ik won van Benito en Wieger en Frans verloren. Rick en Frans wonnen het koppel en uiteindelijk wonnen we ook de teamgame! 

Prachtige dag, veel close calls, maar uiteindelijk zijn we trots dat we ons een jaar lang Nederlands Kampioen in teamvervand mogen noemen. 

Ons team bestaat naast mij uit Age de Boer, Frans van der Weit, Wieger Boonstra, Rick Hofstra, Sander de Boer en  Leo de Wagt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 May 31, 2017

In Frankfurt heb ik me niet kunnen plaatsen voor de komende twee Euro Tour toernooien. Ik verloor in de finaleronde van belg Mike de Decker 4-6 voor plaatsing van het toernooi in Hamburg. Voor het toernooi in Wenen verloor ik van de Duitser Rene Eidams. 

Op naar 17 juni waar ik zal deelnemen aan twee Players Championship toernooien in Wigan. 

May 9, 2017

Beste bezoekers, 

Na een prima kwalificatietoernooi donderdagavond in het Glaspalast in Sindelfingen, mocht ik me opmaken voor het hoofdtoernooi. Op de vrijdag speelde ik tegen James Wilson en won deze met 6-3. Hierin wist ik een nieuw persoonlijk record te halen qua gemiddelde op een podium, 108.12. 

Op zaterdag mocht ik de openingswedstrijd spelen voor de uitverkochte zaal van circa 3000 Duitse toeschouwers. Een spannende pot tegen Alan Norris, waarin ik bij 5-5 mocht beginnen. Een prachtige 160 finish bracht me de overwinning!

Op zondag 7 mei speelde ik tegen Kim Huybrechts bij de laatste 16. Deze partij won ik met 6-4.

Na een break van 5 uren, verloor ik in de kwartfinale van Peter Wright mrt 6-2. Het was lastig het niveau vast te houden. Al met al een prachtig resultaat!

Op naar de volgende twee Players Championships in Milton Keynes 20 en 21 mei. 

Tot later!

Groet Jan. 

 

Apr 30, 2017

Op 29 en 30 april werd in Wigan (Engeland) Players Championship 9 en 10 gespeeld.
De zaterdag was een prachtige dag waarbij ik tot de halve finale wist te reiken. In die halve finale speelde ik de slechtse wedstrijd van de dag en won Michael van Gerwen ruim. In de andere wedstrijden speelde ik solide en mocht het uiteindelijke resultaat er zijn! Hieronder de uitslagen: 

Andy Jenkinks 6-4 
Joe Cullen 6-2
Peter Hudson 6-3 
Joe Murnan 6-1 
Dave Chisnall 6-5 
Michael van Gerwen 0-6. 

Op de tweede dag zat de loting niet mee. In de laatste 6 toernooien trof ik in de openingsronde 4 maal een top 5 speler van de wereld. Deze keer,  net als 3 weken geleden, Adrian Lewis. Een spannend en hoogstaande partij viel met 6-4 in het voordeel van Adrian. Op naar volgend weekend! 

Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes.  

Gr. Jan.

 

Apr 20, 2017

Goedemiddag, 

Nadat ik plaatsing had afgedwongen in de eerste Euro Tour in Hildesheim is het me de twee daaropvolgende toernooien nèt niet gelukt. Helaas verloor ik in het Duitse Saarbrücken met 6-4 de finaleronde van Dirk van Duijvenbode. Vrijdag reis ik samen met mijn vrouw af naar Wigan om daar twee Players Championships te spelen. 

Fijn weekend!

Gr. Jan 

Apr 8, 2017

In het Engelse Barnsley werden Players Championship 7 en 8 gespeeld. De vorm was prima te noemen na 2 goede weekenden. De niveauverschillen zijn klein, ook dit weekend weer. Zowel zaterdag als zondag verloor ik de openingsronde. 

De lotingen zaten dan ook niet bepaald mee, maar dat is onbeinvloedbaar.

Dag 1 verloor ik van Peter Wright met 6-3. Ik kreeg in deze wedstrijden 2 darts om 3-1 voor te komen en 1 pijl om 4-4 te maken. Op dag 2 verloor ik van Kyle Anderson 6-4. In de laatste leg produceerde hij een 11-darter om me te breken.

Dit weekend verblijf ik sinds lange tijd weer een weekendje in Nederland. Tijd om samen met mijn vrouw en dochter Deau lekker te relaxen. 

Gr. Jan Dekker  

 

Apr 1, 2017

Goedendag beste lezers, 

Afgelopen weekend werden Players Championship 5 en 6 gespeeld in de MK Arena in Milton Keynes. Het bleek een prachtige ruime locatie.

Op zaterdag 1 april kreeg ik direct een zware dobber in de eerste ronde, Mensur Suljovic. Ik speelde erg sterk en won vrij ruim met 6-3. Vervolgens speelde ik tegen Jonathan Worsley. Een gevaarlijke klant, maar deze keer wilde het bij hem niet vlotten, 6-0 in mijn voordeel. In de derde ronde speelde ik tegen een solide Mark Webster. Een spannende pot, maar hij was iets trefzekerder in de afronding, 2-6 verloren.

Op zondag 2 april was de loting wederom niet echt in mijn voordeel, maar ook zondag trok ik aan het langste eind. In de eerste ronde trof ik de winnaar van de zaterdag, Adrian Lewis. Het werd spannend tot het eind, ik bleef koel en brak Adrian in de laatst leg, 6-5 winst! In de 2e ronde speelde ik tegen Stephen Burton. Een -voor mij- onbekende speler. Ik speelde lekker en won met 6-0. In de derde ronde speelde ik tegen Ian White. Na een ruime 5-1 voorsprong kwam hij terug tot 5-3, maar daarna kon ik de klus klaren. Bij de laatste 16 speelde ik tegen Kim Huybrechts. Scorend viel het vaak aan het verkeerde kant van het ijzer en moest ik de partij aan Kim laten, 2-6.

Al met al dik tevreden, net als vorige week belangrijke ponden gepakt voor de rankings en daarnaast een paar grote namen verslagen. 

Op naar volgende week! 

Jan Dekker

 

 

 

 

 

Mar 24, 2017

Donderdagavond speelde ik de kwalificatie van de Euro Tour in Hildesheim, Duitsland. 
Na een overwinning op Vincent Kamphuis (6-2) en een ruime overwinning op Wilco Vermeulen (6-1) was ik geplaatst.

De avond begon top. Vervolgens won ik de tweede qualifier van Roxy James Rodriquez (6-0), maar verloor ik van John Michael (2-6) in de finaleronde voor plaatsing.

Vrijdag begon het hoofdtoernooi in Hildesheim. De zaal was goed gevuld en de sfeer zat er goed in bij de Duitse Oosterburen. Een goed spelende Chris Quantock(Eng) maakte me het zeer lastig, maar uiteindelijk wist ik met een goede laatste leg met 6-5 te winnen.

Een dag later tegen de nummer 13 geplaatste Michael Smith. Ik speelde zelfverzekerd, voelde me goed en stunte met een ruime overwinning (6-1). Gemiddelde van 99 was het hoogste van mij ooit op een groot podium.

Op de zondag speelde ik tegen de nummer 4 geplaatste Benito van de Pas. Hierin werd duidelijk hoeveel contrast er kan zitten tussen twee wedstrijden. De voorbereiding was prima, maar mijn rug en schouder wilden niet meer meewerken op dag 4 in Hildesheim. Ik speelde erg slecht en verloor terecht met 6-0 en haalde 25 punten minder qua gemiddelde dan de dag ervoor. Gelukkig kon ik na een paar uurtjes weer relativeren en kan ik concluderen dat ik een prima weekeinde heb gehad! Dus zondagmiddag zijn we vertrokken naar huis. Nu kan ik lekker 4 dagen genieten van ons gezinnetje, alvorens we vrijdag weer richting Engeland vertrekken.  Dan zal ik samen met Christian Kist naar Milton Keynes afreizen voor de volgende 2 Players Championships.

Game on!

Jan Dekker 

Mar 11, 2017

In Barnsley werd op 11 en 12 maart Players Championship 3 en 4 afgewerkt. Het werd een weekend om snel te vergeten. Zaterdag verloor ik ondanks een mooie 146 finish van Steve West (4-6) en zondag verloor ik van Wes Newton(2-6). Beide keren matige wedstrijden in de openingsronde. De trainingsarbeid van de afgelopen weken kwam er helaas totaal niet uit afgelopen weekend. Bij deze toernooien heb je maar 1 kans, dus er was geen ruimte om me te revencheren.  Er zit niets anders op dan positief blijven denken en op naar de volgende toernooien!

Gr. Jan

Mar 6, 2017

Afgelopen weekend werd in het zuidelijke Engelse plaatsje Minehead, de UK OPEN gespeeld. 
Na een succesvolle kwalificatiereeks was ik geplaatst binnen de top 64 van dit toernooi.

Ik kon hierdoor in de tweede ronde instromen. Dit bleek uiteindelijk geen voordeel, want hierin verloor ik met 5-6 van Rob Hewson. Een ongelofelijke domper, want de vorm was prima. Zo zie je dat darts een sport is van millimeters en tijdens dit toernooi vielen de matchdarts net aan de verkeerde kant van het ijzer. Helaas.

Roll on to the next one!
Volgende week twee Players Championship toernooien, deze tellen mee voor plaatsing WK.  

Jan. 

Feb 25, 2017

Dit weekend was het tijd voor twee Players Championship toernooien. Dit zijn in 2017 22 toernooien gedurende het jaar. Vanuit deze toernooien kunnen spelers zich voor tv-toernooien plaatsen en kun je je als PDC-speler ontwikkelen en omhoog werken in de rankings. Dit toernooi is exclusief voor de top 128 van de PDC. 

Dit zijn de uitslagen van dit weekend: 

R1: Gew. van Harry Robinson 6-1
R2: Gew. van Jermaine Wattimena (6-4) (0-4 achter)
R3: Verl. van Dave Chisnall (1-6)
 
R1: Gew. van Christian Kist (6-4)
R2: Gew. van Harry Robinson (6-3)
R3: Verl. van Ted Evetts (0-6)

Beide dagen bij vlagen sterk gespeeld. Meerdere malen goede finishes gegooid. Helaas was ik 2 maal in de derde ronde minder scherp en dat wordt op dit niveau genadeloos afgestraft. Op de zaterdag wist ik nog mijn elfde 9-darter te gooien met ingooien.

Donderdag reis ik samen met een groep Nederlanders naar Minehead voor de UK OPEN Finals.

Groetjes, Jan.

Loonvisie
Bulls-Germany
Metaalhandel Hinke Wolters
Ossel Darts 

Feb 21, 2017

PERSBERICHT

2017 is goed begonnen voor de Nederlandse dartssport en zo ook voor Jan Dekker. De Drentse Darter, tegenwoordig woonachtig in het Friese Bolsward, heeft de handen ineengeslagen met Loonvisie salaris- en personeelsadministratie.

Het salarisadviesbureau bestaande uit arbeidsjuristen, salarisadministrateurs, HR en P&O-specialisten ziet de samenwerking als een kansrijke investering. Directeur Nico Wagenvoort vindt Dekker een perfect visitekaartje voor het bedrijf: “We hebben beide affiniteit met sport en financiële dienstverlening en ik denk dat we een prima aanpak voor de komende 2 jaren hebben vastgelegd. Waarbij Jan ons goed kan helpen bij onze uitbreiding naar het Noorden”.

Met de steun van het salarisadviesbureau Loonvisie weet Dekker zich verzekerd van een hoofdsponsor en kan hij in 2017/2018 een belangrijke stap zetten richting de top-32 van de wereld. Jan ‘Doubledekker’ Dekker staat 55e van de PDC Order of Merit en is een nieuwe weg ingeslagen. Loonvisie steunt de topdarter hierbij en hoopt op een mooi vervolg van zijn dartscarrière. De nieuwe partners zijn positief gestemd voor de toekomst.

 
Feb 14, 2017

De loting van de UK Open heeft reeds plaatsgevonden.
In de 2e ronde speel ik op vrijdagmiddag 3 maart tegen Ritchie Edhouse of Rob Hewson. 

Voor de volledige loting klik op de onderstaande link:
http://www.pdc.tv/news/article/13m5jnpkbiktt1569yq6przb6w/title/coral-uk-open-draw--scheduleFeb 10, 2017

In Wigan werden de resterende UK Open qualifiers gespeeld. Dit weekend zat het niet mee. Er werden wedstrijden gewonnen van Jeffrey de Zwaan, Steve McNally en de wereldkampioen van 1995: Richie Burnett. Waar ik telkens met een overwinning startte, kwam ik in de ronde voor de prijzen wat in de problemen. Helaas heb ik dit weekend geen ponden bij kunnen schrijven.

Gelukkig ben ik netjes binnen de top 64 gebleven van de UK Open order of merit en stroom ik op 3 maart in de 2e ronde in tijdens de UK Open Finals in Minehead. 

Game on!

Feb 6, 2017

Beste lezers, 

Afgelopen weekend is het dartsseizoen bij de PDC weer begonnen met een reeks kwalificatietoernooien in het Engelse Wigan. Samen met reisgenoot Christian Kist hebben we vrijdag, zaterdag en zondag een gooi gedaan naar plaatsing voor de UK Open Finals te Minehead (ENG). 

Vrijdag moest ik na een bye, de 2e ronde tegen de nummer 36 van de wereld, James Wilson. Na een close game, maakte ik het af via 113-finish en werd het 6-4 in mijn voordeel. In de derde ronde speelde ik tegen Martin Lukeman. Voor mij een onbekende, maar zeker een speler om rekening mee te houden. Ik won wederom,  ditmaal met 6-3. In de finale van onze sheet, speelde ik tegen de nummer 32 van de wereld, Darren Webster. In een prima partij won ik met 6-2. Na deze partij speelde ik tegen Matthew Dennant. Ik kwam 5-3 voor, maar hij gooide achtereenvolgens 121,130 en 86 uit voor de 6-5 overwinning. Prima 1e dag. 

Op dag 2 begon ik tegen Tim Hope (6-3), alvorens ik in een prachtige wedstrijd de relatief onbekende Zuid-Afrikaan Warrick Scheffer versloeg (6-5). Vervolgens versloeg ik Kyle Anderson met 6-3, waarin ik afsloot met een 11-darter.
Bij de laatste 32 speelde ik tegen Richard North. De nieuweling op het PDC-circuit pakte zijn kansen, waar ik er een paar onbenut liet, 4-6.  

Op de laatste dag van het openingsweekend speelde ik wat stroever dat de eerste 2 dagen, maar na een bye, won ik ronde 2 en 3 van Rene Eidams (6-4) en Jason Wilson (6-4). Bij de laatste 64 kwam ik 3-1 voor tegen Steve Beaton (25), maar helaas kon ik niet doordrukken.

Al met al een prima eerste weekend en hierbij heb ik me direct weten te plaatsen voor de UK Open voor begin maart. Volgend weekend spelen we de resterende 3 kwalificatietoernooien.

Groet Jan.  

Jan 24, 2017

Are you ready? Ik wel!

Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. In het eerste weekend van februari worden 3 UK Open Qualifiers gespeeld en de week erna de resterende 3 UK Open Qualifiers. Vanuit deze 6 toernooien kunnen de beste 96 spelers zich plaatsen voor de UK Open, aangevuld met 32 spelers vanuit de Rileys kwalificatietoernooien in Engeland.

Ik heb er zin in en heb me prima voorbereid. Ik hou jullie op de hoogte.

Game on!

Jan Dekker 

Dec 16, 2016

Na 2 mooie jaren heeft mijn hoofdsponsor Zwaagstra Groep geen nieuw contract aangeboden. 

Het bedrijf uit Hoogeveen heeft ervoor gekozen het sponsorbudget op een andere manier invulling te geven. 

Op allerlei manieren kan ik een promotionele bijdrage leveren aan uw bedrijf (bijv. bedrijfsnaam op de blouse bij analysewerkzaamheden bij RTL7).  

U begrijpt dat darts zonder een goede steun in de rug erg lastig is. Voor meer informatie kunt u informeren naar de mogelijkheden en de brochure. 

Met sportieve groet,

Jan Dekker 

Nov 16, 2016

Via deze weg wil ik mijn volgers het volgende prachtige nieuws mededelen. 

Mijn vrouw Willy en ik zijn op 14 november trotse ouders geworden van onze dochter Deau.
Ze weegt 2540 gram en is om 10:45 geboren.  


Zowel Willy als de kleine maken het goed!

Groetjes Jan Dekker 

Nov 1, 2016

Beste lezers, 

2016 is bijna ten einde, helaas heb ik het WK niet rechtstreeks weten te behalen. Ik werd vijfde op de Europese ranking waarin ik de top 4 diende te bereiken. Erg jammer dat ik voor het eerst in 7 jaren het WK niet rechtstreeks weet te behalen. Gelukkig is er nog een kleine kans op het WK op 20 november in Rosmalen. Hier wordt het kwalificatietoernooi afgewerkt en hier is nog 1 plekje beschikbaar. 

Aan de andere kant van de medaille is er goed nieuws. Eind november speel ik de Players Championships Finals in Minehead (Engeland). Hierin spelen de beste 64 spelers van de vloertoernooien in Engeland. Hier heb ik me voor weten te plaatsen. 

Alle sponsors bedankt voor dit jaar. 

I'll be back!

#zwaagstragroep #bullsgermany #woltersrecycling #osseldarts #fit20  


Jan Dekker Agendapunten

Aankomende activiteiten

Sponsors

    Hoofdsponsor


  • PartnersOntwerp en realisatie: Webba