Interesse om Jan in 2019 te steunen?
Mail Jan!

Het laatste nieuws

Dartsnieuws..

<

Nieuws

Dec 24, 2018

WK Alexandra Palace Londen


Beste lezers, 

Ook dit jaar wist ik me weer te plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Londen. 
Het deelnemersveld werd uitgebreid naar 96 spelers, met meer qualifiers en meer plaatsingskansen voor spelers die met een tourcard het Players Championships-circuit spelen. 

Ik wist me gelukkig vrij ruim te plaatsen dit jaar. Eind november werd ik tijdens de loting gekoppeld aan een van de twee vrouwen die deelnamen. Het lot koppelde me namelijk aan de viervoudig wereldkampioen Lisa Ashton. Veel media-aandacht (meer dan 16 verschillende televisie en kranten) en veel mensen die hoopten op een vrouwelijke winnaar was het gevolg. Het werd een mentale battle i.p.v. een reguliere dartwedstrijd.

Ondanks sterk spel van haar zijde in de eerste set wist ik de partij met 3-1 te winnen. Een enorme opluchting natuurlijk, maar aan de andere kant was ik dit stiekem toch wel een beetje aan mijn stand verplicht. Er was respect van beide partijen. Het zal me dan ook niet verbazen dat we haar vaker gaan terugzien op het "Heren WK". Na de overwinning heb ik de sensatiezoekers in elk geval de mond gesnoerd, want erg prettig was het allemaal niet! Hilarisch genoeg heb ik op een interview van RTL na, niets meer vernomen van welk mediakanaal dan ook. 

In de 2e ronde trof ik Mervyn King. Net als in de eerste wedstrijd kwam ik traag op gang en waren er wat incidentjes. Eerst scheurde ik uit mijn pantalon en daarnaast kon ik mijn scores niet lezen omdat een debuterende mastercaller voor mijn scorebord stond. Wel irritant, maar niet onoverkomelijk natuurlijk. Toch kwamen de ergernissen mijn spel niet ten goede. Zoals zo vaak keek ik tegen een 0-2 achterstand in sets aan. Ineens vond ik toch de kracht om me terug te werken in de partij. Ik kwam bij een 2-2 in sets en 2-1 in legs zelf op 1 leg van de overwinning. De beter spelende King wist uiteindelijk in de tie-break de partij (verdiend) naar zich toe te trekken. Zo was het dit jaar weer een prachtige ervaring, maar moet ik toegeven dat ik mijn topniveau onvoldoende kon benaderen.

Op naar volgend jaar, wederom een prachtig jaar met verschrikkelijk veel uitdagingen!
Rest mij niets minder dan iedereen prettige feestdagen en een prachtig 2019 toe te wensen. 

Hartelijke groet, 

Jan Dekker

 

Agendapunten

Aankomende activiteiten

Sponsoren 2019

    Hoofdsponsor


  • Partners


Ontwerp en realisatie: Webba