Interesse om Jan in 2019 te steunen?
Mail Jan!

Het laatste nieuws

Dartsnieuws..

<

Nieuws

Sep 11, 2018

"Een nazomer-update"


Beste lezers, 

Eind juni / Juli
In mei heb ik vanuit de keukentafel met mijn laptopje het laatste bericht getypt. Het werd hoognodig tijd voor een update. Eind juni hebben we een tweetal Players Championship toernooien gespeeld, hierin speelde ik minder sterk dan normaal en merkte dat ik toe was aan een break. Resultaat slechts 500 pond voor de ranking. In Hamburg kon ik me eveneens niet plaatsen voor de Euro Tour. 

Na een heerlijke vakantie met mijn vrouw Willy in Karpathos (Griekenland) was de batterij weer opgeladen. 

Augustus
Op 24-8 zijn Willy en ik in het huwelijksbootje gestapt. Het was een prachtige dag! 
Vanaf 27 augustus was het weer full pull darten. Eerst in Hildesheim. Bij de kwalificatie van de Euro Tour won ik ondanks vrij matig spel van Stefan Tafner, Bryan Raman en Mats Gies. Uiteindelijk dus wel voldoende om me te plaatsen voor Euro Tour 10 in Hildesheim. In "Halle 39" ging het vanaf de vrijdag al wat beter. Vrijdag won ik van Darius Labanauskas, zaterdag zelfs van Gerwyn Price. Na deze overwinning mocht ik op de finaledag aantreden tegen Joe Cullen. Na een 5-1 achterstand kwam ik terug tot 5-5, maar verprutste deze leg helaas. Goed gemiddelde (100,6) en een mooi begin van de 2e seizoenshelft. 

48 uren later moesten we alweer verschijnen in Barnsley voor twee Players Championships. Op de dinsdag verloor ik in de 1e ronde van Wereldkampioen Rob Cross. Bij een 3-1 voorsprong mistte ik maar liefst 5 pijlen en daarna kwam ik de klasse van Cross tegen. Einduitslag 3-6. Ik had wat goed te maken op dag 2 en dat lukte heel aardig. 1e ronde Mark Wilson 6-2, 2e ronde Max Hopp 6-4, 3e ronde William O' Connor 6-5, 4e ronde 2-6 Ian White. 

Maastricht
Slechts 48 uren na mijn partij tegen Ian White moesten we alweer aan de bak om ons te plaatsen voor de Euro Tour Qualifier in Maastricht. Ik wist me met 5 andere Nederlanders te plaatsen voor de Dutch Darts Chamoionship. Uitslagen: Joost Geurts 6-1, Melvin de Feijter 6-1, Jermaine Wattimena 6-4. 

In het hoofdtoernooi kreeg ik Ricky Evans voor de kiezen. Mijn wapen - de dubbels - was niet scherpgesteld. In de beginfase verspilde ik meerdere kansen en moest toezien dat Evans er van door ging met de winst. Ondans circa 95 gemiddeld mocht het niet baten. Enige lichtpuntje, na 9 dagen hotels en veel reisuren kon ik weer richting ons eigen stekkie in het hoge Noorden!

As woensdag 12 sept reis ik naar Riesa voor de Euro Tour kwalificatie aldaar. 

Gr. Jan

 

 

Agendapunten

Aankomende activiteiten

Sponsoren 2019

    Hoofdsponsor


  • Partners


Ontwerp en realisatie: Webba