Interesse om Jan in 2019 te steunen?
Mail Jan!

Het laatste nieuws

Dartsnieuws..

<

Nieuws

May 14, 2018

Dutch Darts Masters


Eindelijk was het zover, een thuiswedstrijd. De speellocatie was de Ijsselhallen in Zwolle. Doorgaans dienen wij als Nederlandse spelers veelal te reizen naar Duitsland of met het vliegtuig naar Engeland. Deze keer was het slechts een klein uurtje. 

Op donderdag speelden we de kwalificatie met 52 Hollandse spelers voor slechts 4 plekjes in het hoofdtoernooi. Net als in Sindelfingen speelde ik de eerste partij tegen Björn Franssen uit Brabant. Hij kwam veel beter voor de dag als vorige week, maar ik won nipt met 6-4.  De tweede opponent was Ron Meulenkamp. Ron begon met 7 perfecte pijlen en zette zijn vorm voort in de eerste 3 legs, 3-0 voor Ron. In de vierde leg pakte ik mijn kans om in de wedstrijd te blijven en hierdoor kreeg ik meer vertrouwen en zakte Ron wat weg, eindresultaat 6-3 in mijn voordeel. In de sheetfinale trof ik Michael Stoeten. In deze wedstrijd was ik leading, maar hij bleef steeds dichtbij. Ik verzilverde vrijwel al mijn kansen op de dubbel en won met 6-1. In de finale speelde ik tegen Jimmy Hendriks. We waren beide wel wat gespannen want bij een verliespartij was alle moeite voor niets geweest. Helaas voor Jimmy was ik scherper op de dubbels en won ik met 6-3. Jimmy reageerde erg sportief. Ik kon met een gerust gevoel gaan slapen en me opmaken voor de partij tegen Adrian Lewis vrijdagavond. 

Lewis was favoriet in onze partij vrijdagavond, maar hij kwam eigenlijk nauwelijks in de wedstrijd. Het publiek heeft daarnaast zijn bijdrage geleverd en me alle 10 legs gesteund. 6-4 winst!

Zaterdag mocht ik net als vorige week wederom tegen Simon Whitlock aantreden. Whitlock ging werkelijk als een speer van start en stond veel hoge scores te gooien. Bij een 4-0 achterstand toonde ik karakter en kwam helemaal terug naar 4-4. Op het meest cruciale moment in de wedstrijd gaf ik de partij eigenlijk uit handen omdat ik geen goede scores meer gooide in mijn eigen 9e leg. Bovendien kreeg ik in de 10e leg ook nog 2 darts vanaf 48 om alsnog 5-5 te maken. Het mocht niet baten, ik ben een fantastische ervaring rijker en heb met opgeheven hoofd het podium kunnen verlaten. 

Zaterdag spelen we in Milton Keynes de volgende twee Players Championship toernooien. 

ZWOLLE BEDANKT!

Met sportieve groet, 

Jan Dekker

Agendapunten

Aankomende activiteiten

Sponsoren 2019

    Hoofdsponsor


  • Partners


Ontwerp en realisatie: Webba