Nieuws

Sep 8, 2017

German Darts Grand Prix


In het Duitse Mannheim speelde ik op 10 en 11 september de German Darts Grand Prix. 

De kwalificatie was een week eerder in Maastricht. Hierin won ik van Berry van Peer en Mario Robbe. 
In de eerste wedstrijd op 8 september speelde ik tegen Micky Mansell in de Maimarkthalle. 
Na een 3-0 voorsprong kon ik de wedstrijd uiteindelijk met 6-3 naar me toe trekken. Het was geen bijzonder goede wedstrijd, maar ik gooide meer dan de helft van mijn pijlen uit op de dubbel.

Op de tweede dag moest ik tegen de beste nieuwkomer van de PDC, Rob Cross. Na een slechte eerste leg, brak hij me met een 150 finish in de tweede leg. Ik stond in deze leg na 4 beurten op 40 te wachten. Het werd zelfs 3-0, waarna ik eindelijk mijn eigen leg kon houden in de vierde leg. De rest van de legs waren van hoog niveau, maar hierbij maakte Cross nauwelijks fouten. Hij won de wedstrijd met 6-3. Hij noteerde 104 en ik 98 gemiddeld. In vergelijking tot de vrijdagmiddag speelde ik 11 punten hoger qua gemiddelde, maar Cross was simpelweg te sterk zaterdagmiddag.  

Weer een ervaring rijker en een springplank voor de rest van het seizoen. Alles is nog mogelijk met betrekking tot plaatsing voor het EK en WK. Volgend weekend een Hollands weekendje, met een superleaguewedstrijd op zaterdagmiddag in de planning. Het weekend erna zal in het teken staan van een Euro Tour (kwalificatie) in Riesa. 

Sportieve groet, 

Jan Dekker

Agendapunten

Aankomende activiteiten

Sponsors

    Hoofdsponsor


  • PartnersOntwerp en realisatie: Webba