Interesse om Jan in 2020 te steunen?
Mail Jan!

Het laatste nieuws

Dartsnieuws..

<

Biografie

Op 25 juni 1990 ben ik geboren. Een toevalligheidje, want mijn moeder en oma zijn eveneens op 25 juni geboren. Mijn eerste twee levensjaren bracht ik door in Emmen, waarna ik ben opgegroeid in Klijndijk. Klijndijk is een klein dorpje en telt ongeveer 800 inwoners. Tot 2013 heb ik daar met veel plezier gewoond. Vanaf 2013 t/m 2016 woonde ik in Emmen. Sinds oktober 2016 woon ik met mijn vrouw Willy in het Friese Bolsward. In november zijn we trotse ouders geworden van onze dochter Deau. 

Vanaf mijn 6e heb ik tot mijn 24e gevoetbald. Eerst bij Emmen en vanaf mijn 13e bij HOC. Vanaf dat moment werd darts steeds belangrijker. 

Ik heb na de basisschool eerst mijn TL-diploma behaald, vervolgens de HAVO en daarna rondde ik succesvol de studie Bedrijfseconomie af (HBO). 

Darts

Wat betreft het darten is het snel gegaan. Eerst in de garage, later in de woonkamer en op steeds grotere schaal ging ik toernooien spelen. Vanaf mijn 14e ging ik de nationale rankingtoernooien af en kwam 2 maal in de top 4 van de jeugd en werd ik een keer zevende. Ik werd Nederlands Rankingkampioen bij de senioren in 2011 en won 5 van de 8 nationale rankingtoernooien. Dat jaar speelde ik ook voor het eerst Lakeside. Ik verrastte vriend en vrijand en behaalde de halve finale. In 2012 verloor ik van de uiteindelijke winnaar Christian Kist in een prachtige partij en in 2013 behaalde ik de kwartfinale. 2014 was wederom succesvol, ik behaalde wederom de halve finale (5-6 Alan Norris).  

In 2015 vond ik het tijd voor verandering in mijn dartscarrière. Ik besloot me aan te sluiten bij de PDC. Deze commerciële bond biedt dermate veel uitdaging op sportief en financieel vlak dat de keuze logisch was / is.  

In het eerste jaar won ik de ranking van de Challenge Tour en debuteerde ik op het PDC WK tegen Adrian Lewis. In deze partij kon ik helaas niet stunten (2-3, 1-3, 1-3).  In 2016 wist ik me op een haar na niet te plaatsen voor het WK in London. In 2017 heb ik me herpakt en heb ik het beste jaar tot dusver gerealiseerd. Met o.a. een halve finale op een Players Championship, een kwartfinale op een Euro Tour én een kwartfinale op een major. Op het WK 2018 won ik van Jele Klaasen (12), waarna ik verloor van jeugdwereldkampioen van den Bergh. 

Op het WK 2019 (gespeeld in december 2018) won ik van de viervoudig wereldkampioene Lisa Ahton, waarna ik in de tie-break verloor van Mervyn King. Op het daaropvolgende WK won ik van Ryan Joyce, maar verloor van Johnny Clayton in een teleurstellende partij. 

Op naar een succesvol 2020!

Game on!
Jan Dekker 

Agendapunten

Aankomende activiteiten

Sponsoren 2020

    Hoofdsponsor

  • geen

    Partners
Ontwerp en realisatie: Webba